Expositie: Urban Art – Jasper van den Oever

De galerie Popup Art Concept pakt uit en viert het einde van de beperkende maatregelen met een solo expositie van de Bredase kunstenaar Jasper van den Oever. Vanaf vrijdag 11 maart is zijn nieuwste collectie kunstwerken te zien in het hart van de stad. Met Breda als regelmatig terugkerend onderwerp hopen we als galerie de passant een blik van herkenning mee te geven. De tentoongestelde werken laten verder een gevoel van vrijheid, overvloed en uitbundigheid zien. Een ongeremdheid die, samen met een explosie van kleur, kracht en positivisme uitstralen.

Jasper van den Oever heeft in korte tijd landelijke en internationale bekendheid gekregen. Diverse BN’ers hebben een van den Oever aan de muur hangen. Geselecteerd voor Art Eindhoven afgelopen jaar heeft zijn werk ook buiten de landsgrenzen aandacht gekregen.

De galerie is wekelijks open van donderdag tot en met zaterdag van 10:00 – 17:00.  Andere tijden zijn op afspraak mogelijk. U bent van harte welkom.

Expositie: ‘Dream Cities’ van Sander du Floo [ is voorbij ]

De expositie is inmiddels gestopt, maar er zijn zeker nog interessante werken van Sander in de galerie te vinden.

Met zijn serie fotocollages wil hij bestaande Nederlandse en buitenlandse steden in een dromerige weergave verbeelden. In 2017 exposeerde hij zijn eerste fotografie serie ‘Red Landscape’ op het fotofestival Photoville New York City en won hij de New European Photography Talent International prijs. Een aanrader voor de liefhebbers van Fine Art Photography.

Geboren en getogen Bredase kunstenaar Sander du Floo heeft nationaal en internationaal veel succes geboekt.

In 2017 exposeerde hij zijn eerste fotografie serie ‘Red Landscape’ op het fotofestival Photoville New York City en won hij de New European Photography Talent International prijs.

In datzelfde jaar begon Sander te werken aan een nieuwe serie ‘Dream Cities’. In deze serie fotocollages wil hij voornamelijk bestaande Nederlandse steden in een dromerige weergave verbeelden. Zijn geboortestad Breda, waar Sander woont en werkt, was het eerste kunstwerk uit de serie Dream Cities.

‘Dream Cities’ is ontstaan vanuit Sanders zoektocht naar de functie van kunst en de relatie tussen het kunstwerk en de toeschouwer. Niet alleen de relatie met de kijker en de functie van kunst was een onderzoek maar ook Sanders zoektocht waarom hij bepaalde keuzes maakte bij de ontwikkeling van een kunstwerk hield Sander lange tijd bezig.

Sander ontdekte onder meer dat schoonheid één van de belangrijkste menselijke waarden is. Veel van onze behoeften worden esthetisch beoordeeld. Wat zou Breda bijvoorbeeld zijn zonder onze grote kerk? De schoonheid en pracht van de grote kerk is een belangrijk esthetisch symbool van de beleving en schoonheid van Breda.

Volgens Sander heeft kunst niet alleen esthetische en decoratieve waarden maar is het ook een vorm van escapisme, een afleiding van onze realiteit. Met deze visie ontstond ‘Dream Cities’ een dromerige fantasiewereld. 

Het hoogste doel dat Sander met de serie ‘Dream Cities’ wil bereiken, is een moment waarop je als toeschouwer uit de werkelijkheid wordt gehaald en aan je verbeelding wordt overgelaten. Sander heeft geen achterliggende gedachten en verhaal maar geeft de kijker volledige controle en pure ruimte voor verbeelding. 

Deze ruimte wordt mede gecreëerd doordat het kunstwerk een stilstaande voorstelling is. Er is dus geen begin of einde. Het enige dat Sander wil controleren zijn de instellingen en de visuele weergave van de kunstwerken. Dit is een verregaande zoektocht naar een evenwichtige en gestructureerde compositie waarbij niet alleen de compositie maar ook de belichting een belangrijke emotie is voor de toeschouwer.Website: sanderdufloo.com