Nieuws en Activiteiten

 

 

Boven aan de website heb je kunnen lezen dat we een grote uitverkoop houden. Je hebt tot zaterdag 23 juli de tijd om tegen een mooie prijs een kunstwerk te kopen in onze galerie.

Nieuwe collectie van Geoffrey Wijn.

Speciaal voor onze galerie heeft de Roosendaalse kunstenaar Geoffrey Wijn een drietal unieke werken gemaakt van The Dudes in Breda. Een must have voor de kunstminnende Bredanaar! Zaterdag 2 juli heeft hij weer nieuwe werken gemaakt tijdens zijn tweede bezoek aan onze galerie in de Halstraat. 

Zaterdag 28 mei zagen we Geoffrey live aan het werk.

Tijdens Breda Jazz was hij vanaf 13.00u te zien voor de deur van onze galerie. Tijdens het hele weekend hadden we speciale ‘Jazz Kortingen’. Je kon op verzoek geheel naar je eigen wensen een werk laten maken. Het was een succes! Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

Expositie Jasper van den Oever

Vanaf 11 maart exposeert de Bredase Urban Art kunstenaar Jasper van den Oever bij ons. Zowel in de galerie als op de eerste verdieping zijn werken van hem te zien. Speciaal voor deze expositie heeft hij een serie met als thema ‘Breda’ gemaakt. Deze bijzondere collectie is zeker de moeite waard om langs te komen!

Eerder nieuws…

We zijn weer open!

Ondertussen borrelen de plannen op en krijgen we alleen maar meer energie. De galerie krijgt weer een nieuwe indeling en de plannen voor een popart expositie zijn vergevorderd. Ook nemen we zeker nog geen afscheid van de moderne klassiekers. Een aantal werken van Appel, Heyboer en Corneille krijgen een nieuw plekje. Met name de Heyboer collectie is groter dan ooit! We zijn een spannende samenwerking aangegaan met Jasper van den Oever. Hierover binnenkort meer nieuws.

 

We hopen je snel weer te ontmoeten in onze galerie.

We zijn inmiddels zo’n acht maanden open. Wat hebben we een hoop geleerd en ervaren. De vele positieve reacties sterken ons om er nog minstens weer zes maanden aan te plakken. Juli 2022 bepalen we hoe we verdergaan. Dan hebben we een goed beeld hoe Breda reageert op een kunstgalerie zoals wij die invulling geven. Het wordt een spannend avontuur. Dat is het nu al! De eerste expositie van Kip tot Cobra hebben we achter de rug. Weer een hoop geleerd en veel respons gekregen. Vooral op het eigenzinnige werk van Anton Heyboer. Dat zorgt voor reuring en zo hoort het ook. “Kunst hoeft niet mooi te zijn. Het leven is niet mooi. Maar het moet wel echt zijn. Als het echt is, klopt het.” Dat zijn de woorden van Lita Cabellut, een Spaanse kunstenares, die woont en werkt in Den Haag. Ze is een internationale ster geworden. Wat een klasse! Lita Cabellut is als Kunstenaar van het jaar 2021 gekozen. 

 

Uniek in onze galerie: De ontdekking van Xandra Brood!

Bijna vierduizend onbekende tekeningen, notities, gedichten en strips van Herman Brood zijn nu gebundeld in een monumentaal verzamelboek. Op 13 februari nog te zien bij Matthijs van Nieuwkerk.

Xandra en Beppie Brood, weduwe en zus van de in 2001 overleden zanger en kunstenaar, vertellen hoe het boek er kwam. Meer hierover in dagblad Trouw.

 

 

We zijn ook een echte ‘Brood’ rijker. Dit prachtige werk is zo uitgescheurd uit zijn tekenblok, met de kartelrand er nog aan en in een prachtige lijst gedaan. Dit werk is Herman Brood ten voeten uit. Afmeting: 60 cm br x 50 cm hg. Prijs: €1.850